3 zakonet që trajnojnë trurin tuaj për të fituar më shumë para

09.06.2021 00:00

3 zakonet që trajnojnë trurin tuaj për të fituar më shumë para

Shumë njerëz shpenzojnë para që nuk i kanë fituar, për të blerë gjëra që nuk duan, për të impresionuar njerëzit që nuk u pëlqejnë. Truri juaj menaxhon paratë tuaja. Nëse nuk jemi të njohur me konceptet themelore financiare dhe se si lidhet truri juaj me të – ne po e shesim veten të shkurtër.

 
Ky artikull sjell shtatë parime se si truri i percepton paratë. Çdo parim përfshin një ushtrim mendjeje që është projektuar për të na menduar të mendojmë për marrëdhëniet e trurit dhe parave.

Praktiko mirënjohjen
Truri është i lidhur për të kërkuar kënaqësi të menjëhershme. Kur bëhet fjalë për të fituar para dhe për të ndërtuar pasuri, kënaqësia e menjëhershme është armiku. Vlerësimi i asaj që keni, të tilla si ushqimi në dollap, një çati mbi kokën tuaj dhe rrobat janë veçanërisht të fuqishme kur mendoni se 80 për qind e njerëzimit jeton në më pak se 10 dollarë në ditë. Gjysma e botës jeton me më pak se 2.50 dollarë.

Praktikimi i mirënjohjes na bën të kuptojmë se kemi shumicën e asaj që ne me të vërtetë kemi nevojë dhe dëshirojmë.

Ndani pesë minuta në mëngjes për të shkruar 2-3 gjëra për të cilat jeni mirënjohës. Merrni këtë fletë dhe mbajeni në xhep, në portofol ose çantë. Sa herë që ndiheni të stresuar rreth parave, hapni atë dhe lexoni atë që keni shkruar.

Paraja nuk inspiron trupin tuaj
Cilat janë nevojat tuaja themelore? Qeniet njerëzore kërkojnë katër gjëra: ushqimi, gjinia, strehimi dhe uji. Këta janë motivues kryesorë. Paratë, ndërkohë, janë një motivues dytësor – dhe bëhen më shumë ose më pak të fuqishëm në varësi të asaj se si e përdorni. Duke u përpjekur shumë për të fituar një mori shpërblimesh dytësore – shtëpia e madhe, makina e bukur, tavolina e zbukuruar etj. – mund të çojë në ‘mbingarkesë motivimi’. Rezultati është se ne mbështetemi më shumë duke e bërë veten të lumtur duke shpenzuar më shumë – diçka që kurrë nuk punon…

Ushtrimi # 2:

Mendoni për të gjitha blerjet e mëdha që keni bërë gjatë vitit të kaluar. Merrni 10-15 minuta për të kujtuar sa më shumë që mundeni. Pasi të keni shënuar gjithçka, pyesni veten pyetjet e mëposhtme:

– A i pasqyrojnë këto gjëra qëllimet dhe vlerat e mia?

– A do ti ri-blija këto gjëra nëse do të kisha një shans të dytë?

– Mendoni se si reagimet tuaja mund të ndikojnë në vendimet tuaja blerëse që shkojnë përpara.

Parimet duhet më shumë dështim
Siç është përmendur, paraja nuk është një forcë motivuese për trurin. Sidoqoftë, kontekstualizimi i motiveve – siguria financiare, menaxhimi i parave, vlerat e parave, paqja e mendjes, etj. – ndihmon trurin tuaj të ngurtësojë lidhjen abstrakte midis parave dhe dëshirave. Truri juaj prioritizon atë që ju përsërisni dhe mendoni. Si i tillë, duke e personalizuar paranë duke vendosur qëllimin e tij dhe duke krijuar zakone të favorshme për këtë qëllim, mund të përforcojë nevojën e trurit për substancë intelektuale.

Ushtrimi # 3:
Bëjani vetës këto pyetje:

– Cili është qëllimi juaj për të fituar më shumë para?

– A janë zakonet e tua të parave në përputhje me këtë qëllim?

– Çfarë ndryshimesh mund të bëni për (a) të shfrytëzoni të ardhurat që aktualisht fitoni, dhe (b) të krijoni një bazë për të fituar më shumë?

x