Delet dhe dhitë formojnë shiringën e vaksinës në Gjermani, një përpjekje për të inkurajuar vaksinimin

03.01.2022 17:11

Delet dhe dhitë formojnë shiringën e vaksinës në Gjermani, një përpjekje për të inkurajuar vaksinimin

Copat e shijshme të bukës bënë që rreth 700 dele dhe dhi t’i bashkohen përpjekjes së Gjermanisë për të inkurajuar më shumë njerëz që të vaksinohen kundër COVID-19.

Kafshët u sistemuan të hënën në formën e një shiringe afërsisht 100 metra në një fushë në Schneverdingen, në jug të Hamburgut.

Bariu Wiebke Schmidt-Kochan kaloi disa ditë duke u praktikuar me kafshët e saj, raportoi agjencia e lajmeve dpa. Por ajo tha në fund, nuk ishte e vështirë të zgjidheshin gjërat, ajo shtroi copa buke në formën e shiringës, të cilat delet dhe dhitë i gëlltitën kur i lëshuan në fushë.

Organizatori Hanspeter Etzold tha se aksioni kishte për qëllim njerëzit që ende hezitojnë të vaksinohen.

“Delet janë kafshë kaq të pëlqyeshme, ndoshta ato mund ta marrin mesazhin më mirë”, tha ai.

Qeveria gjermane e ka bërë një fushatë të përshpejtuar vaksinimi prioritetin e saj kryesor në përpjekjen për të mposhtur valën e fundit të infeksioneve COVID-19.

Përqindja e popullsisë që ka marrë të paktën dy të shtëna ishte të hënën në 71.2 për qind. Ata që kanë marrë një injeksion përforcues është rritur shumë më shpejt në javët e fundit dhe tani është 38.9 për qind e popullsisë.

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Andreas Deffner, tha të hënën se debati publik mbi vaksinimet në javët e fundit duket se ka shtyrë disa të ndryshojnë mendje.

x