Njihuni me japonezin që paguhet nga njerëzit ‘për të mos bërë asgjë’

11.01.2022 16:09

Njihuni me japonezin që paguhet nga njerëzit ‘për të mos bërë asgjë’

Shoji Morimoto punon si një burrë i ashtuquajtur “Më merrni me qira, nuk bëj asgjë” në Japoni.

Përkatësisht, sipas mediave të huaja, njerëzit e punësojnë këtë 38-vjeçar për t’u bashkuar me ta në aktivitete të tilla si ushqimi, pazari dhe shëtitja.

“Nuk bëj ndonjë përpjekje të veçantë”, ka thënë ai.

Shoji Morimoto thotë se e do punën e tij, por nuk shqetësohet.

Kjo, në fakt, beson ai, është ajo që e bën atë kaq të mirë.

 

Megjithatë, njerëzit e paguajnë atë për t’u bashkuar me ta në aktivitete që variojnë nga ato të përditshme, si ngrënia, deri te ekstremet, si dëgjimi i një rrëfimi deri te një vrasje.

Morimoto filloi këtë biznes të pazakontë në vitin 2018, kur ai ishte i papunë dhe hapi një llogari në Twitter të quajtur “Njeriu me qira që nuk bën asgjë” për të reklamuar shërbimet e tij.

Por tani ai ka më shumë se 200,000 ndjekës.

Morimoto tha se ai ishte vazhdimisht i mahnitur nga “diversiteti i madh i personaliteteve, rrethanave dhe situatave” të klientëve të tij.

Ai ka rreth tre takime në ditë dhe deri më tani ka ‘bërë’ më shumë se 3000 të tilla, sipas raportimeve të mediave.

x