Arben Ahmeti: Mosardhja e Merkel në Prishtinë ishte mesazh për Kosovën

14.09.2021 22:41

Arben Ahmeti: Mosardhja e Merkel në Prishtinë ishte mesazh për Kosovën

Drejtori i Përgjithshëm i Kanal10, Arben Ahmeti ka thënë se vizita e kancelares gjermane Angela Merkel në Ballkan dhe mosardhja e saj në Kosovë ishte një mesazh i rëndësishëm për vendin tonë.


“Sot një burrshtetase shumë e fuqishme vjen në Tiranë, në Beograd e nuk ndalet në Prishtinë është mesazh. Nuk ndodhë rastësisht që kryeministrin ta thërrasin në Tiranë dhe del nervoz nga takimi e konfliktohet edhe me gazetarë. Në mënyrë krejt të rastësishme presidenten ta thërrasin në Berlin. Këto janë mesazhe. Nëse nuk duam ta kuptojmë se ne duke e humbur shansin. Nuk i ndalohet Edi Ramës se ne jemi duke hyrë në politika izolacioniste”, vlerësoi Ahmeti në Politiko të Kanal10.

Ai po ashtu ka kritikuar kryeministri edhe qasjen e kryeministrit Kurti.

“Kryeministri ynë pas takimit me Merkel paralajmëron reciprocitet ndaj Serbisë. Pas një takimi ku me siguri të ëhstë kërkuar qasje në dialog del në konfernecë e thoitë se do të bëjë reciprocitet me Serbinë. E na prekemi që po na thotë Edi Rama që po bëjëm politikë izolacioniste.”, tha ai.

x