Biden e përmend Kosovën në Britani, NATO-n e quan të shenjtë

09.06.2021 23:49

Biden e përmend Kosovën në Britani, NATO-n e quan të shenjtë

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka arritur në Britaninë të Madhe në fazën e parë e turneut të tij evropian.

 
Në fjalimin e tij para ushtarëve amerikanë, ai tregoi se si djali i tij i ndjerë, Beau Biden, ka ndihmuar ndërtimin e sistemit të drejtësisë si prokuror kur ka punuar në Kosovë menjëherë pas luftës.

Biden ka treguar për agjendën e tij në udhëtimin e parë jashtë Amerikës pas zgjedhjes si president.

“Do të shkoj në Samitin e G7, pastaj do ta vizitoj NATO-n dhe do ta takoj Putinin. Kështu iu tregojmë se Amerika është kthyer dhe demokracitë e botës janë bërë bashkë për t’i mbrojtur ato që kanë vlerë për ne.Kjo është esenciale pasi asnjë komb i botës nuk mund të përballojë sfidat i vetëm, prandaj duhet të jemi bashkë në përfundimin e rreziqeve dhe duhet ta mundim pandeminë COVID-19. NATO është e shenjtë për Amerikën. Duhet ta modernizojmë Aleancën”, ka thënë Biden.

x