Deputeti i Vetëvendosjes: Ne i kemi ndalë ‘‘thikat mbi harta’’ (VIDEO)

29.04.2021 22:22

Deputeti i Vetëvendosjes: Ne i kemi ndalë ‘‘thikat mbi harta’’ (VIDEO)

Arbër Rexhaj, deputet i Vetëvendosjen në Kuvnedin e Kosovës, ka komentuar dialogun Kosovë - Sërbi, duke thënë se për herë të parë Kosova është si palë në dialog, dhe se Vetëvendosja i ka ndalë “thikat mbi harta”, shkruan Portali.info.

“Nuk e kam hallin opozita a bëhet bashkë në kuptimin e pjesëmarrjen në dialog unë po flas për interesin kombëtar, atëherë opozita na ka kritikuar në këtë formë, mirpo nuk ka qenë interes kombëtar që Vetëvendosja të jetë së bashku me ta, sepse në marrëveshjen në shtëpinë e bardhë që është bërë...” tha Rexhaj.

Në pyetjen e gazetari edhe ish qeveria iu bënte thirrje të bëheni bashkë me ta, madje ua lanë fajin për qështjen e liberalizimit të vizave, dhe se marrëvesha nuk ka dalur ashtu siç ka theksuar Vetëvendosja për 'thika mbi harta', Rexhaj tha:

 “I kemi ndalë ne fatmirësisht, i kemi ndalë ne ‘Thikat mbi Harta’, qe pse?, aty flitet që ndërtimi i hekurudhës e clia ka pasur të shkoj nga veriu i Mitrovicës, dhendërkohë këta e kanë derguar ka Merdarja. Vetëvendosja ka pasur qendrim, dhe LDK-ja në atë botë që të shkojë ka veriu se në njëfar forme do të ishte një shtrirje e sovranitetit tonë atje, dhe me një fjalë goje u ndrru destinimi, realisht kjo ka pasë të shkojë kah Veriu i Mitrovicës, dhe pikat tjera që kanë pas të bëjnë më qështje tjera si Moritariumi njëvjeqar përfundoi Rexhaj.

x