Kaq vota fituan secili kandidat për Asamble nga PDK në Ferizaj

19.10.2021 21:37

Kaq vota fituan secili kandidat për Asamble nga PDK në Ferizaj

Partia Demokratike e Kosovës (PDK), ka dalë fituese në komunën e Ferizajt, ku kandidatë për kryetar ka qenë Agim Aliu.

Në zgjedhjet e së dielës, PDK arriti të marrë 62,53% të votave, duke e siguruar kështu fitoren qysh në raundin e parë.Përveç që doli e para në garën për kryetar të komunës, PDK ka dalë fituese edhe në garën për Kuvend Komunal në këtë qytet.

PDK ka arritur të fitoi 19 mijë e 8 vota, apo 42,79% të tyre.Metro ka siguruar listën e votave të asamblistëve të PDK-së në Ferizaj dhe personi më i votuar atje është Afrim Llabjani, që në zgjedhje barte numrin 5. Përveç tij janë edhe 3 vendet tjera që kanë arritur të marrin vota me mbi 1 mijë.

Ajo që është interesante në Ferizaj, është se gjashtë gra nga PDK kanë arritur të fitojnë ulëse në Asamble me vota, duke mos e shfrytëzuar fare kuotën gjinore.Më poshtë keni listën e votave të asamblistëve të PDK-së.

x