Komisioni për Buxhet miratoi në parim Projektligjin për financimin e subjekteve politike dhe Ligjin për zgjedhje

26.01.2022 11:42

Komisioni për Buxhet miratoi në parim Projektligjin për financimin e subjekteve politike dhe Ligjin për zgjedhje

Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere në mbledhjen e sotme votoi në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për financimin e subjekteve politike, si dhe ligjin për zgjedhje të përgjithshme në Republikën e Kosovës i ndryshuar dhe plotësuar me ligjin 03/L-256 .

Arsyetimin e këtij projektligji e ka bërë Mentor Borovci nga Zyra Ligjore e Zyrës së Kryeministrit, i cili theksoi se në aspektin buxhetor është paraparë një kosto shtesë mbi gjysmë milion euro, ku përfshinë numrin e punëtorëve dhe mallra e shërbime.

Duke iu përgjigjur anëtarëve deputetë të këtij Komisioni, Borovci tha se ky projektligj është në përputhje me rekomandimet dhe standardet e Komisionit të Venedikut.

Madje, ai tha se projektligji adreson edhe transparencën e financimit të partive politike.

Përkundër që deputetët e opozitës shfaqën kritikat e tyre për këtë projektligj, VV, LDK dhe AAK votuan pro procedimit për shqyrtim në seancë, me kërkesën e deputetit Avdullah Hoti, që mes dy leximeve të formohet një Grup punues për trajtimin e raportit të Komisionit të Venedikut.

Komisioni po vazhdon shqyrtimin e pikave të tjera të rendit të ditës, ku pritet të shqyrtohet në parim edhe Projektligji për regjistrimin e popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave.

x