Pacolli për rrymën: Ka projekte ku janë bërë investimet, por s’mund të funksionalizohen shkaku i bllokadave në ZRRE

26.01.2022 21:12

Pacolli për rrymën: Ka projekte ku janë bërë investimet, por s’mund të funksionalizohen shkaku i bllokadave në ZRRE

Lideri i AKR-së, Behgjet Pacolli është deklaruar lidhur me problemet e fundit sa i përket energjisë elektrike në Kosovë.

Pacolli tha se problemet energjetike po prekin çdo segment të shoqërisë, qytetarët dhe bizneset.

Sipas tij sot kemi një politikë problematike për sektorin e energjisë, e cila është thelluar prej disa vitesh.

“Ka projekte që po dështojnë në sektorin e energjisë, ka të tjera që janë bërë investimet por nuk mund të vihen në funksion për shkak të bllokadave procedurale dhe administrative në ZRRE”, deklaroi ai.

Behgjet Pacolli tha se një rast i tillë është në Sharr dhe Brezovicë ku ka prodhues të energjisë me kapacitet të lartë, por që nuk po lëshohen licencat nga ZRRE.

Postimi i plotë:

Problemet energjetike në Kosovë sot po prekin çdo segment të shoqërisë sonë, qytetarët dhe bizneset. Politikat adekuate ndaj investitorëve ndikojnë në rritjen e kapaciteteve prodhuese të energjisë por edhe në diversifikim.

Sot kemi një politikë problematike për sektorin e energjisë, e cila është thelluar prej disa vitesh. Ka projekte që po dështojnë në sektorin e energjisë, ka të tjera që janë bërë investimet por nuk mund të vihen në funksion për shkak të bllokadave procedurale dhe administrative në ZRRE.

Një rast i tillë është në Sharr dhe Brezovicë ( rastesishtë e njoh rastin jane investitorë nga jashtë), të cilat kanë mbi 10 Mgë kapacitet prodhues të energjisë, por nuk janë duke u lëshuar licencë nga ZRRE.

Është momenti i fundit që sektori privat të shihet si partner në shtimin e kapaciteteve energjetike në Kosovë dhe jo të trajtohet siç po bëhet tani nga ZRRE.

Vetëm me prodhim të mjaftueshëm të energjisë dhe me mbrojtjen e duhur të investitorëve dhe rregullat ligjore moderne është e vetmja rrugë për të zhvilluar ekonominë tonë, për të rritur investimet e huaja dhe për të prodhuar më shumë energji dhe ngritjen e kapaciteteve të reja.

Tani si po shkon, pengesat burokratike dhe problemet energjetike po i largojnë investitorët aktualë dhe potencialë nga Kosova.

x