Zyrtarët amerikanë besojnë që Rusia nisi fushatë dezinformomi kundër vaksinës Pfizer për të rritur statusin e vet

07.03.2021 18:44

Zyrtarët amerikanë besojnë që Rusia nisi fushatë dezinformomi kundër vaksinës Pfizer për të rritur statusin e vet

Zyrtarët e inteligjencës ruse po përpiqen të hedhin dyshime mbi vaksinën Pfizer për koronavirus, sipas një raporti të ri nga Wall Street Journal.

 
Katër botime që veprojnë si fronte për inteligjencën ruse po shpërndajnë informacione që vënë në dyshim efikasitetin dhe sigurinë e vaksinës Pfizer, thanë zyrtarë të Departamentit të Shtetit Amerikan.

Rusia po pedalon informacione mashtruese të krijuara për t’i bërë amerikanët të pyesin nëse SHBA, nxituan procesin e miratimit për vaksinën Pfizer COVID-19.

 
“Ne mund të themi se këto pika janë të lidhura drejtpërdrejt me shërbimet e inteligjencës ruse,” i tha gazetës Journal, një zyrtar në Qendrën Globale të Angazhimit të Departamentit të Shtetit.

“Ata janë të gjithë në pronësi të huaj, të vendosur jashtë Shteteve të Bashkuara. Ata ndryshojnë shumë në shtrirjen e tyre, tonin, audiencën e tyre, por të gjithë janë pjesë e ekosistemit rus të propagandës dhe dezinformimit”, thuhet mes tjerash.

x