Mjeku ngre alramin: Mos e përdorni këtë ilaç për trajtimin ndaj Covid

05.09.2021 10:41

Mjeku ngre alramin: Mos e përdorni këtë ilaç për trajtimin ndaj Covid

Një mjek amerikan po u bën thirrje të gjithë qytetarëve që të ndalojnë marrjen e ilaçit Ivermectin për të trajtuar Covid-19.

Doktori McElyea tha për BBC se ky ilaç është miratuar për përdorim për njerëzit, por në një sasi shumë të vogël dhe se përdorimi i tij po shkakton shumë probleme.

“Ju duhet të keni një recetë për këtë ilaç për një arsye, sepse mund të jetë e rrezikshme,” tha ai.

Në lidhje me këtë medikamet edhe Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) bëri thirrje që të tregonin kujdes.

“Është e rrezikshme dhe mund të shkaktojë dëm serioz, bëni kujdes me përdorimin”, tha në njoftim FDA.

x