Suplementi që duhet të merrni për një shëndet dhe humor më të mirë këtë dimër

17.11.2021 14:37

Suplementi që duhet të merrni për një shëndet dhe humor më të mirë këtë dimër

Të gjithë e dimë se vitaminat janë thelbësore për një shëndet të mirë. Nga mbajtja e sëmundjeve larg, deri te sigurimi që kockat tona të qëndrojnë të forta, vitaminat na ndihmojnë të jemi më mirë.

Gjetja e mënyrave për të rritur marrjen tonë kur trupi ynë nuk i prodhon ato në mënyrë natyrale është gjithmonë e rëndësishme. Dhe një nga më të rëndësishmet për t’u fokusuar është vitamina B12, sekreti i vogël i kaq shumë përfitimeve shëndetësore.

B12 është një vitaminë thelbësore që na nevojitet që trupi ynë nuk e prodhon natyrshëm. Në vend të kësaj, ne zakonisht marrim pjesën tonë të drejtë nga ngrënia e produkteve shtazore, veçanërisht mishi dhe qumështi.

Pasi të konsumohet, vitamina fillon të funksionojë duke shtuar disa përfitime në jetën tonë. Është një nga faktorët përgjegjës për krijimin e ADN-së dhe është thelbësor për formimin e qelizave të kuqe të gjakut. Në përgjithësi, rekomandohet që të marrim të paktën 2.4 mikrogram B12 në ditë, megjithëse sasia rritet për ato shtatzëna ose që ushqehen me gji.

Është gjithashtu e mrekullueshme në muajt e dimrit për të rritur disponimin tuaj. Studimet kanë treguar se B12 mund të ndihmojë në zbutjen e simptomave të depresionit dhe çrregullimeve të humorit si ankthi. Kjo është veçanërisht e vërtetë për njerëzit që kishin mangësi ose kishin nivele më të ulëta të vitaminës, sipas një studimi.

Studiuesit shikuan se si marrja e suplementeve të vitaminës së bashku me anti-depresivë ndikoi në disponimin e pjesëmarrësve. Në grupin me marrjen e shtuar të B12, 100 për qind e pjesëmarrësve raportuan se ndjenin një ulje prej 20 për qind në shkallën e vlerësimit të depresionit.

x