Operacioni për të marrë Moskën, dimri i ashpër me të cilën u përball ushtria gjermane (FOTO)

27.04.2021 22:33

Operacioni për të marrë Moskën, dimri i ashpër me të cilën u përball ushtria gjermane (FOTO)

Të mbështjellë kundër të dimrit të hidhur, të dorëzuar dhe me pamje të zymtë në fytyrë ndërsa përballeshin me një armik të vendosur.

Publikohen fotot e rralla ku trupat gjermane shihen duke luftuar me dimrin e ashpër rus gjatë operacionit për të marrë Bashkimin Sovjetik.

Imazhet e rralla, janë marrë në muajt e ftohtë të vitit 1941,  shfaqen në një libër të ri për ofensivën e Luftës së Dytë Botërore, e cila u quajt me emrin “Operacioni Barbarossa” dhe filloi në qershor të po atij viti.

Fotografitë tregojnë se Adolf Hitleri dhe komanda e tij e lartë ishte gabuar në besimin e tyre fillestar se lufta do të mbaronte deri në fund të vitit.

x