Loja Uncharted 4 edhe në kompjuter personal

28.05.2021 21:37

Loja Uncharted 4 edhe në kompjuter personal

Sony ka njoftuar një lajm të rëndësishëm për lojtarët që janë besnikë ndaj kompjuterëve personal (PC).

Sony ka konfirmuar që Uncharted 4: A Thief’s End nuk do të jetë më ekskluzive për PlayStation dhe së shpejti do të jetë në dispozicion për përdoruesit e PC.

Ky veprim është pjesë e strategjisë së kompanisë japoneze për të tërhequr lojtarë të rinj. Lojë mbijetese Days Gone mbërriti në Steam më 19 maj, kështu që pritet edhe Ucharted, raporton theverge.

Përveç kësaj, Sony ka informuar investitorët se pret që versioni standard i PlayStation 5 të bëhet fitimprurës. Kompania pranoi në shkurt se po humbte para në çdo tastierë PS5 të shitur për shkak të një çmimi të vendosur strategjikisht që ishte më i ulët se kostot e prodhimit.

Sidoqoftë, biznesi i lojërave të Sony regjistroi tremujorin më të mirë fiskal të të gjitha kohërave me të ardhura prej 8.4 miliardë dollarë dhe një fitim prej 763 milion dollarë, një rritje prej 50 për qind mbi 2019.

Kompania i arriti këto shifra jo vetëm përkundër shitjes së konsolave humbëse, por edhe me pamundësinë për të përmbushur kërkesën për shkak të mungesës globale të procesorëve.

Sony nuk ka shpjeguar se si PS5 do të bëhet fitimprurëse në muajt e ardhshëm. 

x