Mungesa globale e çipave: Samsung pret që fitimet t’i rriten me 52 për qind

07.01.2022 20:30

Mungesa globale e çipave: Samsung pret që fitimet t’i rriten me 52 për qind

Gjigandi i teknologjisë Samsung Electronics ka thënë se pret të ketë një rritje prej 52 për qind në fitim për tre muajt e fundit të vitit 2021, mes mungesës globale të çipave.

Prodhuesi më i madh në botë i çipave të memories vlerëson se arriti 11.5 miliardë dollarë.

Ky do të ishte fitimi operativ më i lartë i tremujorit të katërt në katër vjet, raporton bbc.

Fitimet e kompanisë u rritën nga kërkesa e fortë për çipa memorie serveri dhe marzhe më të larta fitimi në biznesin e saj të prodhimit të kontratave të çipave.

Samsung tha javën e kaluar se do të “rregullojë përkohësisht operacionet” në vendet e saj në Xi’an, por nuk dha detaje të mëtejshme se si masat mund të ndikojnë në prodhimin e mikroçipave.

Në nëntor, Samsung njoftoi se kishte zgjedhur një vend afër qytetit amerikan të Taylorit në Teksas për fabrikën e re të çipave kompjuterikë prej 17 miliardë dollarësh.

Impianti pritet të jetë funksional deri në gjysmën e dytë të 2024. Është investimi më i madh ndonjëherë në SHBA i gjigantit elektronik koreano-jugor.

x