Orët e reja inteligjente të Garmin kanë një ekran me prekje dhe një elektrik dore

19.01.2022 23:10

Orët e reja inteligjente të Garmin kanë një ekran me prekje dhe një elektrik dore

Ata që kërkojnë një orë Garmin për aventurat e tyre ka të ngjarë të marrin në konsideratë serinë Fenix, një orë inteligjente GPS me shumë sporte premium që ka avancuar ndjeshëm në dhjetë vitet e fundit. Modelet e reja sjellin “mashtrime” të reja.

Lajmi është se seria Fenix 7 tani ka ekrane me prekje. Mund të jetë e çuditshme që nuk i kanë pasur deri më tani, por përdorimi i pajisjeve të tilla jashtë do të thotë edhe ekspozim ndaj faktorëve të ndryshëm, djersës, kushteve të motit, lëvizjes së vazhdueshme dhe përdorimit me doreza.

Prandaj, ekrani me prekje mund të jetë jopraktik, por Garmin thotë se nuk do të jetë kështu dhe se orët e reja do të jenë shumë të dobishme në “kushte aktive”. Megjithëse seritë Venu dhe vivoactive të Garmin tashmë kanë ekrane me prekje, kjo veçori është e re në serinë Fenix.

 

Një tjetër risi është elektrik dore me shumë LED, i cili do të jetë i dobishëm gjatë kampingut ose gjatë vrapimit herët në mëngjes ose natën vonë. Përdorimi i tij është i shumëfishtë dhe mund të përdoret për të sinjalizuar çiklistët dhe shoferët. Fenix vjen në tre modele, përkatësisht në tre madhësi, 7S / 7 dhe premium 7X përmasat 42, 47 dhe 51 mm.

Të gjitha modelet kanë një opsion karikimi diellor dhe Garmin pretendon se kasa e re ka një sipërfaqe më të madhe ekrani që mund të jetë dy herë më efikase në mbledhjen e energjisë diellore në krahasim me linjën Fenix 6. Prandaj, ora mund të “zgjatë” deri në pesë javë me një karikim, gjë që është mjaft mbresëlënëse për këtë lloj pajisjeje.

Seria Fenix sjell gjithashtu mënyra të reja trajnimi më të avancuara që bashkohen me morinë e atyre ekzistuese. Çmimi varion nga 700 dollarë në më shumë. 

x