Riot Games do të paguajnë 100 milionë dollarë për diskriminim gjinor

28.12.2021 22:39

Riot Games do të paguajnë 100 milionë dollarë për diskriminim gjinor

Riot Games, studio më e njohur për League of Legends, ka rënë dakord të paguajë 100 milionë dollarë për të zgjidhur një rast të diskriminimit gjinor të vitit 2018.

Marrëveshja “do të korrigjojë shkeljet kundër rreth 1,065 grave punonjëse dhe 1,300 grave punonjëse me kontratë”, shkroi Departamenti i Punësimit dhe Strehimit të Drejtë të Kalifornisë (DFEH).

DFEH tha se firma u angazhua në “diskriminim dhe ngacmim sistematik të seksit”. Riot Games tha se duhet “të marrë përgjegjësinë për të kaluarën”.

 

Kompania do të paguajë 80 milion dollarë për anëtarët e paditur të grupit dhe rreth 20 milionë dollarë do t’i mbulojë shpenzimet ligjore.

Sipas ankesës origjinale kundër kompanisë, Riot u akuzua për nxitjen e një “kulture të vëllezërve” dhe u përball me një sërë akuzash.

Këto përfshinin edhe gratë duke i bërë objekte seksuale, me një zinxhir email që vlerësonte “punonjëset më të nxehta” të kompanisë dhe se imazhet e pa kërkuara të organeve gjenitale mashkullore u ishin treguar punëtorëve nga shefat dhe kolegët e tyre. 

x