Steam Global është ndaluar në Kinë

28.12.2021 17:21

Steam Global është ndaluar në Kinë

Vetëm versioni kinez i Steam është ende i disponueshëm, por ofron shumë më pak lojëra dhe funksione.

Sipas një raporti nga TheGamer, Steam Global duket se është ndaluar në Kinë.

Vetëm versioni kinez i Steam mbetet i aksesueshëm në vend, i cili aktualisht ka një bibliotekë të kufizuar me vetëm 103 lojëra – një pjesë shumë e vogël e 110,000+ lojërave që Steam Global ofron aktualisht.

Titujt e vetëm të zakonshëm janë Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) dhe Dota 2.

Steam China u lansua vetëm në shkurt të këtij viti dhe gjithashtu nuk ka funksione të komunitetit si Workshopi Steam, Tregu i Komunitetit, forumet e diskutimit dhe zona e aktivitetit.

Goditja e Kinës ndaj lojërave

Ndalimi i dukshëm i Kinës për Steam Global është një goditje e rëndë për fundin e një viti që kombi goditi lojërat.

Në korrik, Tencent prezantoi teknologjinë e njohjes së fytyrës që mund të skanojë fytyrat e fëmijëve.

Vetëm një muaj më vonë, Kina prezantoi një rregull të ri që ndalon të miturit të luajnë më shumë se 3 orë në javë.

Kina më vonë e ndaloi Fortnite, edhe pse loja tashmë ishte modifikuar shumë për të përmbushur rregullat strikte kineze. 

x