Windows 11 lëshohet: Çfarë duhet të dini për lëshimin e sistemit të ri operativ të Microsoft?

06.10.2021 19:20

Windows 11 lëshohet: Çfarë duhet të dini për lëshimin e sistemit të ri operativ të Microsoft?

Microsoft sot filloi prezantimin e Windows 11, një proces që do të vazhdojë deri në vitin 2022 për pronarët e kompjuterëve, tabletëve dhe pajisjeve tjera.

Përditësimi falas i sistemit operativ së pari do të bëhet i disponueshëm për kompjuterët dhe pajisjet më të reja, dhe më pas për ata që aktualisht përdorin Windows 10, tha kompania. Microsoft pret që të gjitha pajisjet e pranueshme do të kenë qasje në një azhurnim falas në Windows 11 deri në mesin e vitit 2022.

“Faktorë të tillë si “përshtatshmëria e harduerit, metrikat e besueshmërisë, mosha e pajisjes dhe faktorë të tjerë që ndikojnë në përvojën e azhurnimit” do të ndikojnë në kompjuterët dhe pajisjet për të marrë Windows 11″, tha Aaron Woodman, menaxher i përgjithshëm i marketingut për Windows, në prezantimin e softuerit në gusht 2021.

Windows 11, i cili u prezantua në qershor, siguron një pamje më të hijshme në krahasim me versionet e mëparshme. Karakteristikat e reja përfshijnë mbështetje për aplikacionet Android, pajisje shtesë më të detajuara, përditësimin e orarit për vendosjen e aplikacioneve në ekran dhe një dyqan të ridizajnuar të Microsoft.

Karakteristikat e reja dhe të ridizajnuara – të tilla si Narrator, Zoom  – duhet të rrisin qasjen për njerëzit me aftësi të kufizuara.

Disa prodhues të laptopëve dhe tabletëve, si Acer, Asus, Dell, Samsung dhe Lenovo, pritet të kenë pajisje të reja që përputhen me Windows 11 në shitje në fillimin e softuerit operativ.

x