A dëmton stresi i tepërt gjëndrën tiroide

11.08.2020 15:54

A dëmton stresi i tepërt gjëndrën tiroide

Në trup, gjëndra tiroide vepron si një grup i baterive që vënë trupin në funksion.

Kur gjëndra është në rregull, ajo funksionon në efikasitetin më të madh për të na mbajtur të hollë dhe në formë të mirë.

Por, tendosja pa ndalje ose faktorë të tjerë që rëndojnë trupin si inflamacioni kronik, mangësitë minerale ose sëmundjet ulin funksionin e saj. Me kalimin e kohës, këta faktorë varfërojnë lëndët e para që ushqejnë prodhimin e hormoneve kryesore.

“Truri juaj fillon të regjistrojë se po shpenzoni më shumë energji sesa keni, kështu që fuqizon gjëndrën tiroide”, shpjegon mjeku Aviva Romm, autor i “The Adrenal Thyroid Revolution”.

“Ky është momenti kur ju filloni të përjetoni simptoma si energji e ulët dhe shtim në peshë”. Për t’i bërë gjërat më keq, stresi varfëron edhe mineralet e nevojshme për të rimbushur tiroiden.

Çelësi i shërimit është të minimizoni dhe eliminoni stresin e zakonshëm, ndërsa mbushni trupin me lëndë ushqyese të nevojshme për shërimin e tiroides dhe rigjenerimin e djegies së yndyrës. Në fakt, një studim zbuloi se gratë që ndoqën një plan për rigjallërimin e tiroides humbën 42 për qind më shumë yndyrë në bark sesa dietat që nuk përqendroheshin në ringjalljen e gjëndrës.

Nëse jeni të rraskapitur dhe vuani nga dy ose më shumë nga simptomat më poshtë, tensionet e përditshme mund të dëmtojnë gjëndrën tuaj:

Rritja e peshës
Ankthi
Humor i keq
Probleme me gjumin
Dhimbje muskujsh.

x