Apple po kërkon të rrisë prodhimin jashtë Kinës

24.05.2022 16:22

Apple po kërkon të rrisë prodhimin jashtë Kinës

Apple po kërkon të rrisë prodhimin e saj jashtë Kinës, sipas një raporti nga Wall Street Journal, duke përmendur politikën zero të Pekinit për COVID-in si një nga arsyet kryesore.

Sipas burimeve anonime të raportit, Apple po u thotë furnitorëve se dëshiron të zgjerojë prodhimin diku tjetër, duke përfshirë Indinë dhe Azinë Juglindore.

Aktualisht, siç bëhet e ditur, India dhe Vietnami prodhojnë vetëm një përqindje të vogël të produkteve të kompanisë.

Apple është mbështetur në prodhimin kinez për më shumë se një dekadë, me analistët që vlerësojnë se 90 për qind e produkteve të kompanisë prodhohen nga prodhuesit me kontratë në Kinë.

Dhe kjo ka bërë që suksesi i Apple të bëhet i prekshëm ndaj ndryshimeve në politikat e COVID-19 të miratuara nga Partia Komuniste Kineze.

x