BlackBerry do t’i japë fund mbështetjes për telefonat e saj klasikë që nga 4 janari

01.01.2022 16:35

BlackBerry do t’i japë fund mbështetjes për telefonat e saj klasikë që nga 4 janari

BlackBerry ka një histori të gjatë. Madje në një moment të caktuar, ishte marka më e suksesshme e telefonave.

Por kohët kanë ndryshuar tani. Telefonat inteligjentë mund të kenë çuar në rënien e BlackBerry pasi nuk mund të përputhej me trendin e ri.

Kështu, në një zhvillim të ri, kompania ka thënë se çdo pajisje që funksionon në softuerin e BlackBerry “nuk do të funksionojë më në mënyrë të besueshme” pas 4 janarit, përcjell Telegrafi.

Në një deklaratë, kompania tha, “Si një tjetër moment historik në udhëtimin BlackBerry, ne do të marrim hapa për të çaktivizuar shërbimet e vjetra për BlackBerry 7.1 OS dhe më herët, softuerin BlackBerry 10, BlackBerry PlayBook OS 2.1 dhe versionet e mëparshme, më 4 janar 2022.”

Sipas deklaratës, individët, të cilët janë ende duke përdorur një pajisje me softuerë të tillë, mund të mos jenë në gjendje të bëjnë telefonata, të përdorin të dhëna, të dërgojnë ose të marrin një SMS, etj.

As per the statement, individuals, who are still using a device with the software, may not be able to make text, calls, use data, send or receive an SMS, etc.

x