Daçiq – Kosovës: Po ju paralajmërojmë publikisht se nuk do të lejojmë spastrimin etnik të serbëve

22.09.2021 09:14

Daçiq – Kosovës: Po ju paralajmërojmë publikisht se nuk do të lejojmë spastrimin etnik të serbëve

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Daçiq ka komentuar zhvillimet në veri të Kosovës pas vendosjes së reciprocitetit për targat e veturave që udhëtojnë nga Serbia.

Ai ka thënë se çështja është nëse Bashkimi Evropian mendon se Marrëveshja e Brukselit nga viti 2013 është aktuale apo jo dhe ka shtuar se “Serbia nuk do të lejojë spastrimin etnik të serbëve në Kosovë”.

Daçiq deklaroi gjithashtu se e gjithë kjo i dukej atij si përpjekja e Kosovës për të parë se si të gjithë do të reagonin ndaj “shkeljes brutale të të gjitha marrëveshjeve të Marrëveshjes së Brukselit”.

“Ata duan të shohin se si do të reagojnë ndaj përdorimit të forcës dhe nëse ajo do të kalojë. Unë jam i sigurt se ka shumë më tepër veprime dhe incidente të mundshme në kokën e tyre që ata mund të bëjnë. Presidenti Aleksandar Vuçiq ishte i qartë – detyrimi i KFOR -it , dmth NATO, e cila formon shtyllën kurrizore të KFOR -it, është të garantojë siguri në përputhje me Rezolutën 1244. Ne i paralajmërojmë ata publikisht se Serbia nuk do të lejojë që spastrimi etnik i serbëve nga Kosova të përsëritet, siç ka bërë Kroacia në Republikën Serbe të Krajinës. se sa krizat e reja botërore ”, tha ai për Tanjug.

Daçiq theksoi se problemi i targave duhet të ishte zgjidhur në dialog, dhe jo duke përdorur forcë.

x