Dyshohet për sulm terrorist në Gjermani: Të paktën dy të vdekur dhe dhjetëra të lënduar

01.12.2020 16:18

Dyshohet për sulm terrorist në Gjermani: Të paktën dy të vdekur dhe dhjetëra të lënduar

Dy persona janë vrarë dhe 30 njerëz u plagosën pas goditjes nga një veturë në në qytetin Trier të Gjermanisë gjersa një person u arrestua, njoftoi policia.

 
RTL raporton se sipas informacionit të tyre, një helikopter po qarkullon mbi vendin e aksidentit, dhe shkolla afër është e mbyllur dhe ndjek protokollin në rast të një sulmi të mundshëm terrorist.

“Ambulancat nga e gjithë rajoni po na ndihmojnë. Detyra jonë e parë tani është t’i bëjmë njerëzit të sigurt”, tha kryetari i komunës së Trierit, Wolfram Leibe.

Personi i arrestuar është një 51-vjeçar nga rrethi i Trier-Sarburg. Automjeti është i siguruar, tha policia.

 
Një nga dëshmitarët okularë tha se një “Range Rover” hyri në zonën e këmbësorëve me shpejtësi të madhe dhe se “i hodhi njerëzit në ajër”. 

x