Eliza Hoxha lëshon mbledhjen e Komisionit pas përplasjes me Ardian Golën

18.01.2022 11:27

Eliza Hoxha lëshon mbledhjen e Komisionit pas përplasjes me Ardian Golën

Në Komisionin për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturё, Rini dhe Sport, sot pati përplasje mes deputetes Eliza Hoxha dhe kryetarit të Komisionit Ardian Gola.

Aty ishte paraparë që të bëhet shqyrtimi i Projektligjit pёr Agjencinë e Kosovës për Akreditim dhe Projektligjin pёr Arkivat Shtetërore, ku po raportonte ministrja Arbëri Nagavci, ndërsa mbledhja përfundoi pasi Hoxha e lëshoi sallën.

Deri te kjo erdhi pasi Gola kërkoi nga deputetja e PDK-së që të fokusohet te çështja për të cilën ishin mbledhur.

“Mos e konsumojë kohën për me na zhvendos komplet temën për çka jemi mbledhur këtu, pra projektligji për agjencinë e akreditimit dhe ta orientojmë komplet debatin në këtë projektligj. Çështjet që kanë të bëjnë më KSHC-në janë çështje tjera”, i tha ai.

Kjo e nervozoi Hoxhën.

“Nëse nuk ka mundësi në këso lloj atakimesh të diskutohet me dashamirësi për sfidat që i kemi në proces, pozitë e opozitë, për institucionet publike dhe private në cilësinë e arsimit, atëherë urdhëroni, e keni kohën e duhur dhe të mjaftueshme të bëni çfarë të doni”, deklaroi ajo duke dalë nga salla e mbledhjes.

Pas kësaj, mbledhja përfundoi për shkak të mungesës së kuorumit.

x