Fluori në ujin tonë mund të jetë duke kulluar gjëndrën tiroide

20.08.2020 12:00

Fluori në ujin tonë mund të jetë duke kulluar gjëndrën tiroide

Fluori mund të gjendet gjithashtu në pije, supa, çaj dhe ushqime të tjera, të cilat mund të shpjegojnë pse shumica e njerëzve janë shumë të ekspozuar ndaj niveleve të larta të mineraleve.

Gjithë ky ekspozim po i bën dëm të madh gjëndrës tiroide, pohon eksperti i tiroides Richard Shames.

“Fluori është një përçarës i hormoneve që ndikon negativisht në funksionimin e tiroides”, thotë Dr. Shames. “Kur kjo ndodh, problemi i parë që njerëzit priren të vërejnë është lodhja, por gjithçka, nga sa shpejt funksionon truri se sa mirë funksionojnë muskujt varen nga funksioni i tiroides”.

Jacob Teitelbaum, autor i ‘From Fatigued to Fantastic!’ shton, “Mbingarkesa e fluorit është problemi në të cilin has në tre nga katër rastet e lodhjes te femrat që trajtoj”.

Fluori tret energjinë duke konkurruar me jod, një lëndë ushqyese që është thelbësore për aftësinë e tiroides për të prodhuar hormonet që rigjenerojnë metabolizmin. “Jodi është ‘çelësi që ndizet’ motori i energjisë i tiroides, por kur konsumet e fluorit janë të larta, qelizat tiroide marrin në vend të kësaj fluorin”, thotë Dr. Teitelbaum.

“Ky është një problem, sepse fluori vepron si një çelës i gabuar që futet në ndezje, por bllokon atë në mënyrë që motori juaj të mos mund të ndizet”, përfundon ai.

Si përfundim, disa nga mënyrat që mund të largoni fluorin nga uji janë: distilimi dhe filtrat e ujit.

x