Këto pesë gjëra i bëjnë meshkujt të duken më seksi!

19.07.2021 18:44

Këto pesë gjëra i bëjnë meshkujt të duken më seksi!

Cilat janë karakteristikat që e bëjnë një mashkull më tërheqës?

Këtu janë disa detaje të vërtetuara shkencërisht, për të cilat pajtohen shumica e grave. Ndonjëherë joshja kalon nga detajet, shkruan Donnad.

Gjetja e një personi tërheqës është shumë subjektive, por ka shenja që mund t’i bëjnë gratë më seksi se një burrë.

Antropologia dhe autorja më e shitur e Universitetit Rutgers, Helen E. Fisher, thotë se gratë në të gjithë botën tregojnë interes me një sekuencë shprehjesh jashtëzakonisht të ngjashme.

Të paturit një status të lartë

Një studim i vitit 2010 nga Instituti i Universitetit të Uellsit zbuloi se burrat me një argjend Bentley Continental GT perceptoheshin se ishin shumë më tërheqës sesa ato fotografi me një Ford Fiesta. Dhe një student i vitit 2014 nga Universiteti i Cardiff Metropolitan zbuloi se burrat që zotëronin një apartament luksoz konsideroheshin më tërheqës.

Mjekra

Në një studim të vitit 2013 nga studiuesit nga Universiteti i Uellsit të Ri Jugor, studiuesit kishin 177 burra dhe 351 gra që shikonin fotografi të 10 burrave në një nga katër kushtet: të rruar, mjekër të plotë, pak mjekër dhe mjekër prej disa ditësh. Gratë thanë se gjatësia e mjekrës më tërheqëse ishte mjekra e trashë.

Të qenit i mirë

Një nga gjetjet më të mira të dokumentuara në psikologji është efekti i mirësisë. Ndërsa bukuria fizike është e rëndësishme, gratë gjithashtu janë shumë të interesuara për bukurinë e karakterit.

Veshja me ngjyrë të kuqe

Një studim ndërkulturor i vitit 2010 – me pjesëmarrës nga Kina, Anglia, Gjermania dhe Shtetet e Bashkuara – zbuloi se gratë tërhiqen më shumë nga burrat që vishen me të kuqe. Në një eksperiment, 55 studentë të kolegjit panë një foto me ngjyra të një burri me një këmishë të kuqe ose jeshile dhe pastaj vlerësuan atraktivitetin e burrit. Ai u vlerësua dukshëm më tërheqës kur mbante një këmishë të kuqe.

Kujdesi për një qen

Një eksperiment i vitit 2014 nga Ruppin Academic Center në Izrael dhe Universiteti i Miçiganit arriti në përfundimin se zotërimi i një kafshe tregon se ju jeni të aftë të bëni angazhime afatgjata. Kjo mund të ndihmojë gjithashtu të dukeni më të relaksuar, të disponueshëm dhe të lumtur. 

x