Kjo është historia e qytetit në Gjermani që është bërë tërësisht nga diamantet

04.07.2021 10:52

Kjo është historia e qytetit në Gjermani që është bërë tërësisht nga diamantet

Një total prej 72,000 ton diamante janë fshehur në themelet e ndërtesave të qytetit, të cilat, nuk janë të dukshme me sy të lirë.

Në pamje të parë, Nördlingen duket si një qytet i zakonshëm në Gjermani, me shtëpi karakteristike prej druri, rrugica me kalldrëm dhe këmbanën e kishës së Shën Gjergjit.
Sidoqoftë, ky qytet i vogël bavarez përgjatë Rrugës ikonike Romantik të Gjermanisë fsheh një sekret të pabesueshëm, muret dhe ndërtesat e tij kanë miliona diamante të ngulitura në to, transmeton lajmi.net.

Sado e pabesueshme të duket, është absolutisht e vërtetë, duke e bërë qytetin e vogël të Gjermanisë një nga vendet më të ndritshme dhe më të çmuara në tokë. Një total prej 72,000 ton diamante janë fshehur në themelet e ndërtesave të qytetit, të cilat, nuk janë të dukshme me sy të lirë.

Sigurisht, ata nuk u vendosën atje qëllimisht, por rastësisht, pasi banorët e qytetit nuk dinin asgjë për thesarin e tij të patreguar deri në vitet 1960.

 

Asteroidi la pas një krater prej 9 miljesh madhësia e qytetit si dhe një shkëmb të bërë nga diamante, kristale dhe qelq. Sipas studimeve shkencore, shpejtësia e lartë e përplasjes së asteroidit me tokën ishte ajo që formoi gurët e çmuar.

Kur vendasit e sotëm arritën në zonë miliona vjet më vonë, në 898 pas Krishtit, ata nuk kishin ide se po ndërtonin shtëpitë dhe bizneset e tyre në tokë që kishte përqendrimin më të lartë të diamanteve kudo në Tokë, pasi diamantët ishin shpërndarë në të gjithë zonën shumë e vogël për tu parë me sy të lirë.

Për vite me radhë, vendasit e Nördlingen supozuan se origjina e kraterit ishte vullkanike. Vetëm në vitet 1960 u konfirmua që vinte nga një asteroid.

Sot, njerëzit e Nördlingen e dinë se ata jetojnë me mijëra diamante, po nuk i shfrytëzojnë pronat, pasi madhësia e tyre është më pak se 0.2 milimetra, kështu që ata janë pothuajse të padobishëm.

x