Kryeministrja Ardern e “nxori nga vendi i saj”, bie në sy reagimi i përkthyeses

25.10.2021 15:47

Kryeministrja Ardern e “nxori nga vendi i saj”, bie në sy reagimi i përkthyeses

Disa pamje të publikuara në internet kanë kapur momentin kur kryeministrja e Zelandës së Re, Jacinda Ardern duket se e shtyn një përkthyese të gjuhës së shenjave gjatë një konference për shtyp në televizionin kombëtar për Covid-19.

Sipas mediave të huaja, momenti i pakëndshëm u nda në mediat sociale të shtunën duke treguar kryeministren e Zelandës së Re duke folur me gazetarët.

Zonja Ardern, 41 vjeçe, pastaj tërhiqet, duke e detyruar përkthyesen të dalë plotësisht nga korniza përpara se gruaja të ecë rreth saj dhe të kthehet përpara ekipeve televizive – duke i dhënë udhëheqëses së vendit “një vështrim” përpara se ajo të vazhdojë të përkthejë.

Momenti nuk është pritur mirë nga zgjedhësit e zonjës Ardern, të cilët theksuan se lëvizja e pavëmendshme ishte ‘e vrazhdë’.

Sidoqoftë, të tjerët nxituan të vënë në dukje se ndërveprimi nuk ishte i qëllimshëm.

x