Molla ndihmon në humbjen e peshës

25.11.2020 08:57

Molla ndihmon në humbjen e peshës

Mollët janë të pasura me fibra dhe ujë, dy cilësi që i bëjnë ato të plotësojnë njëra-tjetrën.

Sipas Healthline, mollët ju ndihmojnë shumë të humbi peshë, pasi ju mbajnë të mbushur me ushqim.

Një studim tregon se njerëzit që hanin flegra të mollëve para ushqimit nuk ndjeheshin të uritur si ata që nuk hanin këtë frutë.

Në të njëjtin studim, ata që filluan ushqimin e tyre me mollë, humbën mesatarisht 200 kalori më pak sesa ata që nuk kanë ngrënë.

x