Mollët, pyetjet më të shpeshta

05.11.2020 17:32

Mollët, pyetjet më të shpeshta

A mund të hahet lëkura e mollës? – Fibrat dhe antioksadantët më të shumtë gjenden në lëkurën e mollës, shprehen dietologët.

Po lidhur me helmet në lëkurën e mollës? – Studimet tregojnë se pas larjes mundësia për helme në lëkurën e mollës është shumë e ulët.

Kam diabet të tipit 2, a mund të ha mollë? – Sipas Shoqatës Amerikane të Diabetikëve, “mollët janë një ushqim i shëndetshëm dhe mund t’i hani edhe nëse keni diabet. Shoqata u kujton njerëzve t’i hanë mollët me gjithë lëkurë dhe i këshillon të blejnë mollë të vogla (me diametër rreth 5-6 cm)

x