Mos liberalizimi i vizave nga BE po e rritë ndikimin e Turqisë në Kosovë, thotë eksperti amerikan

09.03.2021 17:07

Mos liberalizimi i vizave nga BE po e rritë ndikimin e Turqisë në Kosovë, thotë eksperti amerikan

Eksperti amerikan Alon Ben-Meir ka hedhur kritika të ashpër ndaj BE-së për mos liberalizim të vizave për kosovarët.

 
Ai ka thënë se vendimi i BE-së për të vonuar këtë proces do të luajë vetëm në duart e Serbisë dhe Rusisë, por duke mohuar liberalizimin e vizave në këtë vend, BE po lejon Turqinë të ndikojë në shoqërinë e irrituar të Kosovës.

 
“Kosova është ende në pritje të liberalizimit të vizave. Vendimi i BE-së për vonimin e këtij procesi do të luajë vetëm në duart e Serbisë dhe Rusisë, por duke mohuar liberalizimin e vizave ndaj këtij vendi, BE-ja po lejon Turqinë të ndikojë në shoqërinë e irrituar të Kosovës”, ka shkruar Ben-Meir.

Para disa dite edhe Grenell ka hedhur kritika ndaj BE-së për liberalizim të vizave.

x