Në një kafene në Rio de Janeiro, të ftuarit pinë kafe në shoqërinë e maceve

15.07.2021 16:24

Në një kafene në Rio de Janeiro, të ftuarit pinë kafe në shoqërinë e maceve

Në Gato Café, në qendër të Rio de Janeiro, kafeja dhe çaji shërbehen me macet që rrotullohen dhe shoqërinë e tyre.

Në kafene, vizitorët mund të porosisin një latte në të cilën do të vizatohen siluetat e maces, dhe përveç një filxhani pije të nxehtë, ata do të marrin edhe biskota në formë putre me shumë mace.

Kafenetë me macet u popullarizuan për herë të parë në Azi, nga ku filluan në Tajvan në vitin 1998. Kafeneja Gato, e cila u hap korrikun e kaluar, gjithashtu funksionon si një vend për të strehuar macet e braktisura të shpëtuara nga Bigodes do Bunker.

Sipas Institutit Brazilian të Kafshëve, në vitin 2019 kishte mbi 7 milionë mace dhe qen të përkëdhelur. Ndërsa pronarët vdiqën, shumë kafshë u braktisën ose u lanë të ruanin vetë.

“Ka më shumë se 10 milionë mace të pastreha në Brazil dhe unë mendoj se vështirësitë financiare të shkaktuara nga pandemia fatkeqësisht e kanë rritur këtë numër”, tha themeluesi Giovanna Molinaro, i cili u frymëzua për të krijuar kafenenë pas një udhëtimi në vitin 2018 në Japoni.

Ka kafene të tjera mace në botë, por këtu ato janë përqendruar në nxitjen dhe mirëqenien e maceve. 

 

x