Një francez thyen rekord në ecjen mbi litar

25.05.2022 22:36

Një francez thyen rekord në ecjen mbi litar

Një francez, Nathan Paulin, të martën e vendosi një rekord të ri botëror, kur bëri 2.2 kilometra ecje në Mont Saint-Michael mbi një litar i cili ishte i vendosur mes një vinçi dhe kishës së famshme që gjendet në ishull, deklarohen nga ekipi i tij.

Siç bëhet e ditur, 28-vjeçari Paulin, kërceu nga litari pak metra pa arritur në cak për arsye sigurie, thanë shoqëruesit e tij.

“Ai arriti tek pika e ndalesës, ku ishte shënjuar distanca në të cilën ai e theu dhe vendosi rekordin”, bëri të ditur për reporterët Laura Zhang, zëdhënësja e tij.

Paulin filloi ecjen e tij në një lartësi prej 100 metrash, dhe litari ishte i vendosur në një vend të sigurt.

Ecja zgjati dy orë, ndërkohë ai distancën mbi litarin vetëm dy centimetra të trashë e përshkoi këmbëzbathur. 

x