Numri i lojtarëve të CS: GO ra ndjeshëm pas një dekade me popullaritet të pabesueshëm – arsyeja është e thjeshtë

13.07.2021 16:14

Numri i lojtarëve të CS: GO ra ndjeshëm pas një dekade me popullaritet të pabesueshëm – arsyeja është e thjeshtë

Që kur u bë plotësisht e lirë për të luajtur disa vite më parë, Counter-Strike: Global Offensive ka përjetuar një rritje krejt të re të popullaritetit dhe për shumë muaj ishte në krye të lojërave më të njohura në Steam. Sidoqoftë, për një gjë, ky numër tani ka rënë në mënyrë dramatike.

Ndryshimi në politikën e Valve, me përpjekjet për të ndaluar mashtrimin, ka çuar në një rënie të numrit të lojtarëve aktivë.

Ndryshimi përfshin tarifimin për të luajtur ndeshje konkurruese. Çmimi i marrjes së statusit Prime, i cili ishte fituar më parë duke luajtur, tani është 15 dollarë.

Ndërsa lojërat konkurruese janë një pjesë kryesore e argëtimit CS: GO, një numër i madh i lojtarëve që nuk duan të lënë mënjanë këtë shumë parash për të luajtur kanë hequr dorë nga loja.

Kjo u ndje shumë, pasi ka pasur një rënie të dukshme prej rreth 100,000 lojtarë në SteamCharts në krahasim me periudhën para se statusi Prime të ishte pa pagesë.

Ndryshimi në numrin e lojtarëve është mjaft i mprehtë dhe nuk ka ndodhur që nga viti 2018, kur CS: GO u bë falas, por tani po shohim një rënie të numrave.

Ne do të shohim nëse kjo risi do të ketë sukses në përpjekjet për të zvogëluar numrin e mashtruesve, dhe lojtarët që luajnë drejt dhe përsëri nuk do të paguajnë për lojë konkurruese mund të luajnë ende falas përmbajtje të tjera që CS: GO ka për të ofruar. 

x