Para apo pas larjes me shampo, kur duhet të përdorni kondicionerin e flokëve?

26.01.2022 19:11

Para apo pas larjes me shampo, kur duhet të përdorni kondicionerin e flokëve?

Në kujdesin e flokëve ekziston një teknikë e njohur si larja e kundërt e flokëve.

Kjo bëhet kur përdorni balsamin apo ndryshe kondicionerin e flokëve para larjes me shampo.

Pse kjo teknikë është shumë e shëndetshme për flokët tuaj?

  1. I shton ushqim shtesë fijeve të flokëve.

Shampo në fakt zhvesh flokët nga vajrat e tyre natyralë, siç mund ta dinë disa prej jush. Kur përdorni kondicioner fillimisht, ai shton një shtresë mbrojtëse për të parandaluar që kjo të ndodhë. Kjo i mban flokët tuaj të hidratuar dhe të ushqyer ashtu siç duhet.

  1. Eliminon grumbullimin e produktit

Kondicioneri është padyshim më i trashë se shampo. Dhe megjithëse i hidraton fijet, ai gjithashtu mund t’i rëndojë ato. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata me fije të holla. Pra, përdorimi i shampos pas kondicionerit do të ndihmojë në larjen e çdo grumbullimi të tepërt të produktit që mund t’i lërë fijet tuaja të duken pa jetë. Flokët tuaj do të jenë aq voluminoz sa kanë qenë ndonjëherë.

  1. Kontrollon vajosjen e flokëve

Ngjashëm me heqjen e akumulimit të produktit, larja e kundërt është fantastike për ata që kanë një skalp të yndyrshëm. Teknika shpëlan të gjithë vajin e tepërt pa hequr qafe vajrat natyralë. 

x