Pensionisti boshnjak mban dy arinj si “kafshë shtëpiake”: Ata pinë kos dhe hapin tapa (VIDEO)

18.06.2021 11:07

Pensionisti boshnjak mban dy arinj si “kafshë shtëpiake”: Ata pinë kos dhe hapin tapa (VIDEO)

Emin Lutiq, një pensionist nga Gornji Vakuf, ka arinj të egër si “kafshë shtëpiake” – Laka dhe Gvid, të cilët jetojnë së bashku me kafshët e tjera përgjatë bregut të lumit Bistrica.

Ky pensionist është kujdesur për dy arinj në 15 vjet, mbi të cilat, siç thotë ai, ka shpenzuar rreth 77 mijë euro. Përveç arinjve, Emin gjithashtu ka një ujk dhe një ujkonjë, disa qen dhe një peshk.

Siç zbulon ai në një video të publikuar në YouTube, vetëm një ari ka nevojë për ushqim në vlerë prej 23 eurosh. Emin i mban arinjtë me shumëllojshmëri ushqimesh, nga misri, përmes bananeve, bimëve të ndryshme, specave të tharta deri në kos, të cilat i pinë nga një shishe.

Gjithashtu, mund të gjenden disa video në YouTube që flasin për këtë pensionist të pazakontë dhe kopshtin zoologjik të tij të vogël, dhe në njërën prej tyre ai zbulon se si bleu Lak dhe Guido nga gjuetarët që vranë nënën e tyre.

Emin zbuloi se ishte vizituar nga anëtarët e shoqatave dhe organizatave të ndryshme nga jashtë me dëshirën për të krijuar një strehë për kafshët, duke pasur parasysh faktin se në një moment deri në 58 qen endacakë po qëndronin me të. Sidoqoftë, për shkak të mungesës së zgjidhjeve adekuate ligjore, kjo nuk u materializua në fund të fundit. 

x