Policia jep detaje për kërcënimin ndaj kryeministrit Albin Kurti

28.10.2021 11:47

Policia jep detaje për kërcënimin ndaj kryeministrit Albin Kurti

Policia e Kosovës është deklaruar lidhur me kërcënimin drejtuar kryeministrit, Albin Kurti.

 
Policia ka konfirmuar kërcënimin teksa është theksuar se menjëherë janë marrë të gjitha masat dhe veprimet e nevojshme operativo-hetimore,.

“Fillimisht Policia e Kosovës, ka shtuar masat e sigurisë personale të Kryeministrit përfshirë këtu mbrojtjen e afërt, por gjithashtu edhe ka dërguar njësi të reagimit të shpejtë nga Regjioni i Prishtinës të përberë nga dy zyrtarë policorë, në sigurim te shtëpia e banimit të Kryeministrit. Policia e Kosovës konfirmon se në këtë aktivitet nuk ka pasur të angazhuar asnjë zyrtarë të njësive speciale”, thuhet në njoftimin e PK-së, tnrasmeton lajmi.net.

Gjithashtu u tha se lidhur me rastin menjëherë janë iniciuar hetimet dhe ato janë duke vazhduar, përderisa bazuar në hetimet e deritanishme dhe vlerësimin e rrezikut, njësia e reagimit të shpejtë është larguar nga lokacioni.

“Policia e Kosovës do të vazhdojë angazhimin drejt ofrimit të sigurisë ndaj personaliteteve të vendit dhe qytetarëve të saj, duke përfshirë edhe hetimin dhe trajtimin e të gjitha rasteve”.

x