Pse është më mirë t’i ndërroni rrobat sapo të ktheheni në shtëpi?

04.12.2021 21:24

Pse është më mirë t’i ndërroni rrobat sapo të ktheheni në shtëpi?

Kur më në fund ktheheni në shtëpi pas një dite të ngarkuar në punë, shpesh jeni aq të rraskapitur saqë thjesht nuk keni energji për të ndryshuar rrobat. Gatuani darkën, lani pjatat dhe vendosni fëmijët tuaj në shtrat duke i pasur të veshur të njëjtat xhinse dhe xhup që e vishni në mëngjes.

Por rezulton se ky zakon nuk është edhe aq i padëmshëm, por eventualisht mund ta prishë shëndetin dhe pamjen tuaj.

Ne vendosëm t’i hedhim një vështrim më të afërt se çfarë ndodh nëse qëndroni me rrobat e jashtme gjatë gjithë ditës.

Nuk është mirë për venat

Xhinset tuaja të preferuara të ngushta me siguri mund t’ju bëjnë të dukeni mahnitëse, por nëse nuk i hiqni ato kur ktheheni në shtëpi, nuk do t’i bëjnë asnjë favor shëndetit tuaj. Rrobat që veshim kur dalim janë shumë më të ngushta se ato të rehatshme në shtëpi dhe mund të ndikojnë negativisht në qarkullimin e gjakut. Veshjet kufizuese mund të ngadalësojnë rrjedhën e gjakut dhe nëse i vishni vazhdimisht mund t’ua dëmtojnë venat.

Mund të sillni baktere në shtëpi

Teksa nuk mund të sëmureni thjesht duke qëndruar me të njëjtat rroba gjatë gjithë ditës, ka ende një shans që të sillni mikrobe në shtëpi që mund të shkaktojnë infeksione të ndryshme. Disa nga këto baktere përfshijnë Acinetobacter që shkakton infeksione të frymëmarrjes dhe Staphylococcus aureus që mund të shkaktojë inflamacion në pjesë të ndryshme të trupit dhe që është rezistent ndaj shumë ilaçeve.

Megjithëse mjekët besojnë se nuk duhet të shqetësoheni shumë për sjelljen e këtyre baktereve në shtëpi me rrobat tuaja, është ende e mundur që të prekeni prej tyre dhe zgjidhja më e mirë do të ishte të mos ecni nëpër shtëpi me rrobat e jashtme.

x