Regjistori i “Squid Game” thotë se u desh një dekadë për të filluar serialin për shkak të konceptit të tij ‘të çuditshëm’

04.10.2021 11:59

Regjistori i “Squid Game” thotë se u desh një dekadë për të filluar serialin për shkak të konceptit të tij ‘të çuditshëm’

Bota ka ndryshuar në një vend ku historitë e tilla të veçanta, të dhunshme të mbijetesës janë mirëpritur në të vërtetë ”, tha ai.

Regjisori i “Squid Game” Hwang Dong-hyuk tha se iu desh gati një dekadë për të shfaqur dhe krijuar serinë e dramës K për shkak të konceptit të tij “të çuditshëm”.
Seriali i mbijetesës, i cili u transmetua në Netflix më 17 shtator, ndjek një grup prej 456 personash në borxhe të mëdha që luajnë lojëra jetë a vdekje me shpresën për të fituar një çmim masiv në para.

Në një intervistë për The Korea Times të botuar javën e kaluar, kineasti ndau përpjekjet për krijimin e serialit.

Ai tha për daljen se ai në fakt doli me konceptin në 2008 dhe shkroi skenarin një vit më vonë, megjithëse u desh më shumë se një dekadë që shfaqja të transmetohej përfundimisht për shkak të komplotit të saj “të çuditshëm”.

“Bërja e historisë në seri ishte ende një aventurë, ashtu siç ishte rreth një dekadë më parë. E dija që do të ishte gjithçka ose asgjë; ose një kryevepër ose një dështim i çuditshëm”, tha ai.

“Ideja pas kësaj pune ishte shumë eksperimentale. Kështu që unë do të vazhdoja të pyesja veten nëse auditorët do ta kenë të bindur që personazhet po rrezikojnë jetën e tyre për të luajtur lojëra për fëmijë”.

“Pas rreth 12 vjetësh, bota ka ndryshuar në një vend ku historitë e tilla të veçanta dhe të dhunshme të mbijetesës janë mirëpritur në të vërtetë”, shtoi ai.

Duke reflektuar mbi popullaritetin e shfaqjes Netflix, Hwang shpjegoi se seriali zgjerohet në shumë tema të njohura që janë të rëndësishme për brezin e sotëm dhe gjithashtu shërben si një histori universale e mbijetesës.

“Lojërat e serive që pjesëmarrësit çmenden kur përputhen me dëshirat e njerëzve për të goditur çmimin e parë me gjëra të tilla si kriptovaluta, pasuri të paluajtshme dhe aksione,” tha ai. “Shumë njerëz kanë qenë në gjendje të empatizojnë me historinë”.

Hwang tha se ndërsa ai ka disa ide që lundrojnë, ai nuk ka plane të menjëhershme për të zhvilluar një sezon të dytë të shfaqjes.

x