Sa kohë mund të përdoret qumështi pasi ta keni hapur ambalazhin? Ne tregojmë se si ta zgjasim jetëgjatësinë e tij

15.10.2021 16:22

Sa kohë mund të përdoret qumështi pasi ta keni hapur ambalazhin? Ne tregojmë se si ta zgjasim jetëgjatësinë e tij

Ne të gjithë dimë të lexojmë në deklaratë kur qumështi është i paketuar dhe cila është data në të dhe sipas shijes për të kuptuar nëse është prishur apo jo, por prapë mund ta hidhni pa u prishur

Sipas portalit Eat By Date, pasi hapet, mund të përdoret 4 – 7 ditë pas datës së shtypur në ambalazh, dhe kur hapet, qumështi që ka shumë yndyrë mund të përdoret për 5 – 7 ditë, dhe qumësht pa laktozë dhe pa yndyrë 7 ditë pas skadimit, por nëse ruhet në frigorifer.

Sa kohë mund të qëndrojë qumështi pa u prishur?

Ekziston një ndryshim i madh midis mbishkrimeve në ambalazh, të cilat mund të jenë: “më mirë është të përdoret deri më “, “të shitet deri më”, “skadon”.

Fraza e parë tregon vetëm cilësinë, dhe pas asaj date ushqimi është i sigurt për t’u ngrënë.

“Skadon deri më” zbulon ditën kur produkti fillon të prishet dhe nuk mund të jetë aq i mirë për t’u konsumuar.

“Të shitet deri më” tregon për shitësin se deri kur duhet ta shesë, dhe më pas e hedh poshtë.

Asnjë nga këto mbishkrime nuk zbulon kur qumështi do të prishet.

Natyrisht, ne gjithashtu duhet t’i kushtojmë vëmendje se çfarë lloj qumështi blejmë, nëse nuk është i mbrojtur, ai do të prishet më shpejt.

Si të zgjasni jetëgjatësinë e tij?

Ka mënyra për të zgjatur jetëgjatësinë, dhe një truk është veçanërisht interesant – shtoni një majë kripe në qumësht sapo ta hapni. Mbylleni dhe tundeni, kështu që ju mund të zgjasni jetëgjatësinë e qumështit edhe për 4 ditë të tjera.

x