Shefi i zhvillimit global të baterive të Apple shkon në Volkswagen

28.11.2021 20:19

Shefi i zhvillimit global të baterive të Apple shkon në Volkswagen

Sipas profilit të Linkedin, shefi global i zhvillimit të baterive të Apple, Ahn Soonho, është zhvendosur në Volkswagen për të udhëhequr zhvillimin e baterive të automjeteve elektrike për prodhuesit e automjeteve.

Sipas mediave të huaja, kjo është hera e dytë që drejtuesit e Apple shkojnë drejt prodhuesve të automjeteve në muajt e fundit.

Apple humbi Doug Field, kreun e projektit të makinave, nga Ford Motor në shtator.

Sipas profilit të Linkedin, Ann u bë Shef i Teknologjisë i Divizionit të Baterive të Komponentëve të Grupit Volkswagen këtë muaj.

Apple përdor bateri jo vetëm në telefona celularë dhe laptopë, por edhe në automjete elektrike në zhvillim.

Burime të industrisë i thanë Reuters vitin e kaluar se Apple synon të lansojë një automjet elektrik me teknologji të avancuar të baterive deri në vitin 2024.

Kur u pyet nëse Apple planifikon të zhvillojë bateri, siç bën me çipat, CEO i Apple Tim Cook tha në tetor, “Unë nuk dua të përjashtoj asgjë”.

x