Shihni se çfarë mund të bëjë një aparat fotografik me 3,200 megapikselë

28.10.2020 09:11

Shihni se çfarë mund të bëjë një aparat fotografik me 3,200 megapikselë

Shkencëtarët nga Menlo Park, Laboratori Kombëtar me bazë në Kaliforni, bënë fotografitë e para digjitale në botë me një aparat 3,200 megapikselë, duke përdorur një pajisje të përparuar të imazhit të krijuar për të eksploruar hapësirën.

“Ne do të masim dhe katalogojmë rreth 20 miliardë galaktika”, tha Stephen Kahn, drejtor i Observatorit Vera C. Rubin në Kili.

Në atë observator, aparati digjital më i madh në botë do të bëhet qendra e përpjekjeve monumentale për të hartuar qiellin e natës.

Do t’i duhen kamerës rreth 10 vjet për të kapur imazhet më të hollësishme të universit të marra ndonjëherë.

“Shumica e pjesëve të qiellit të natës nuk janë realizuar kurrë në të vërtetë me teleskopë”, tha Kahn.

x