Studimi hedh poshtë besimin e deritanishëm, rrjetet sociale nuk sjellin depresion

15.08.2020 15:47

Studimi hedh poshtë besimin e deritanishëm, rrjetet sociale nuk sjellin depresion

Të kalosh kohë në rrjete sociale si Instagram, Snapchat apo TikTok nuk e rrit rrezikun e problemeve me shëndetin mendor tek adoleshentët, ka treguar një studim.

Izolimi, bullizmi kibernetik dhe një obsession mbi portretizimin tonë online ka krijuar një besim se rrjetet sociale kanë nxitur një rritje të rasteve të adoleshentëve që vuajnë nga depresioni apo sëmundje të tjera të shëndetit mendor.

Por një studim i 74,000 adoleshentëve në mosha të ndryshme zbuloi se nuk kishte asnjë lidhje mes simptomave të depresionit dhe përdorimit të rrjeteve sociale.

Në disa djemë adoleshentë madje, përdorimi i rrjeteve sociale duket se i mbronte nga simptoma të depresionit, pasi i mban në kontakt me miqtë dhe u shfaq përmbajtje argëtuese.

x